Tuš kadi

DuPont™Corian® ali ploščice? Kaj je najboljša izbira za našo tuš kad?     

Ploščice so najpogostejši material, za katerega se ljudje v veliki večini primerov odločamo, ko v fazi izgradnje ali prenavljanja doma pridemo do prekrivanja kopalnice ter elementov v njej. Ploščice najdemo tako po tleh kot po stenah, okrog kopalnih kadi ter v notranjosti tuš kabine. A čeprav so prvi material, na katerega marsikdo pomisli ob omembi kopalnice, ravno ploščice, pa te niso ravno najboljša izbira za ta prostor. Veliko bolj primeren material za kopalnico je DuPont™Corian®, saj je bolj higienski in lažji za vzdrževanje, primeren pa je za obložitev vsega prostora – za stene, umivalnike in celo za tuš kadi.

Zakaj ploščice in ostali materiali DuPont™Corianu® ne sežejo do kolen?

Ena velikih slabosti, ki jih ima kopalnica s ploščicami, so fuge – tem se v primeru, da je naša kopalnica oziroma naša tuš kad odeta v ploščice, enostavno ni mogoče izogniti. Vseeno pa v fugah lahko pride do nabiranja plesni, ki ni le neestetska, temveč lahko tudi močno škodi našemu zdravju. Fuge lahko tudi razpokajo in puščajo. Fuge se po določenem času uporabe pogosto razbarvajo ali se, če so svetle, obarvajo v odtenke, ki si jih v svoji kopalnici ne želite. Še tako lepe ploščice so zelo grde, če fuge niso v dobrem stanju. V razpokano fugo se lahko v trenutku nepazljivosti celo zelo grdo urežemo.

Bolje je, da fug v naši kopalnici in pod našo prho sploh ni. Podjetje DuPont, proizvajalec površin iz DuPont™Coriana®, ponuja pestro izbiro tuš kadi, ki bodo odpravile vse zgoraj omenjene težave. A prednost DuPont™Coriana ®ni le v tem, da pri njem fuge niso potrebne. Berite naprej in izvedeli boste še za mnoge druge prednosti, ki jih ima DuPont™Corian® pred drugimi materiali.

Tuš kad iz DuPont™Coriana® je izredno enostavno očistiti. Medtem ko drugi materiali potrebujejo posebno čiščenje in nego, drugače se na njih naberejo madeži, tuš kadi iz DuPont™Coriana® skorajda ni potrebno čistiti. Po tuširanju enostavno stuširamo še tuš kad, da spravimo ostanke mila v odtok, nato pa jo obrišemo do suhega. Na DuPont™Corianu® tako ne bomo našli madežev vodnega kamna, kakršni se radi naberejo na ploščicah, poleg tega pa ta material ni porozen kot na primer granit in marmor, v katera zlahka pronica voda in druge škodljive snovi, ki začnejo tuš kad uničevati od znotraj. Pri marmorju in granitu moramo biti izredno previdni tudi glede tega, s kakšnimi čistili ju čistimo. Preveč kislo čistilo bo namreč razžrlo kamnino in potrebna bo zamenjava.

Ko smo že ravno pri zamenjavi – površine iz DuPont™Coriana® so skorajda večne in menjave niso potrebne. Granit in marmor sta manj odporna na udarce, potreben je le en nepreviden korak. Enako velja za ploščice. Ko se ti materiali enkrat poškodujejo, jim ne moremo tako zlahka povrniti novega videza. Običajno je potrebna menjava kar cele tuš kadi. S DuPont™Coriana® pa lahko manjše praske in udrtine odstranimo kar s finim brusnim papirjem, pa tudi večje poškodbe niso problematične, vsekakor pa ne zahtevajo obsežne menjave.

Bodimo odkriti – za vse, ki si v svoji kopalnici želimo svežine in inovativnosti, sta granit in marmor enostavno preveč dolgočasna. Dobimo ju lahko v zelo omejenih barvah. Tudi ploščice že imajo svojo barvo in obliko in ti dve lastnosti sta lahko zelo omejujoči. Medtem pa so možnosti pri DuPont™Corian® neskončne. Tu je meja le naša domišljija. Ustvarjamo lahko skorajda kakršne koli oblike, material pa odlikuje tudi pestrost ponudbe barv. Zaradi teh lastnosti lahko DuPont™Corianu® z lahkoto nadenemo naziv najbolj vsestranski material na tržišču.

DuPont™Corian® tako v bitki za najboljši material za izdelavo kopalnic in njihovih elementov zlahka prekaša tako ploščice kot kamnine in pravzaprav karkoli. Prednost mu, kot že omenjeno, dajejo njegova dolgoročna cenovna ugodnost, saj ga ni potrebno tako pogosto obnavljati, enostavnost za čiščenje, ki nam bo prihranila marsikatero »prijetno« urico sklanjanja nad tuš kad in pestrost v izbiri barv in oblik, s pomočjo katerih lahko izdelamo prav takšno kopalnico, kakršno si želimo. Lahko je starinska ali moderna, topla ali hladna … DuPont™Corian® zmore vse.

Odkrijte ponudbo tuš kadi v naši spletni trgovini

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.