Dostava in garancija

DOSTAVA NAROČENEGA BLAGA

Naročeno blago z vrednostjo nad 300 € vam bomo v Sloveniji s privzeto dostavno službo dostavili brezplačno.
Blago pod to vrednostjo vam bomo dostavili po ceniku naših dostavnih služb.
Blago naročeno v spletni trgovini gre na pot v najkrajšem možnem času. Blago ni vedno na zalogi, a če je bilo na zalogi to pomeni, da je na zalogi v našem skladišču ali v skladišču naših dobaviteljev, od katerih lahko blago k vam odpošljemo nemudoma in ga lahko pričakujete predvidoma v 3-10 delovnih dneh, izjemoma kakšen dan dlje. Če pa artikel ni na zalogi velja predviden dobavni rok, ki je objavljen na strani artikla.
Dostava naročenega blaga za nas izvaja Pošta Slovenije, ki vam ne zaračuna nikakršne dodatne provizije za plačilo po povzetju ob dostavi. Dostavo naročenega blaga Pošta Slovenije izvaja v dopoldanskem času, na območju večjih pošt pa imate na blagajni tudi možnost izbire dostave po 16 uri.
V primeru izrednih dimenzij, velike teže ali drugih izrednih okoliščin pa si pridružujemo pravico, da vam dostavo izvršimo z drugo dostavno službo in vam dostavo dodatno zaračunamo (če bi vam sicer pripadala brezplačna dostava). O tem boste seveda takoj obveščeni. Pri paketih večjih dimenzij lahko naročeno blago pošljemo preko druge dostavne službe, saj nekateri naši dostavni partnerji ne sprejemajo večjih tovorov.
Če vas ob dostavi ni na naslovu navedenem pri potrditvi naročila, lahko paket prevzamete na najbližji pošti oz. pokličete dostavno službo, katera vam pusti obvestilo in se dogovorite za naslednjo dostavo. Paketno dostavo dostavne službe vršijo načeloma v dopoldanskem času. Preden je naročilo odpremljeno, nas lahko preko elektronske pošte ali telefona obvestite, da želite dostavo na drug naslov. Razen, če bo to sporočilo prispelo prepozno, bomo poskrbeli, da bo želja upoštevana in da bo naročeno prišlo na pravi naslov.
Dobavljivost posameznega artikla je prikazana na strani artikla.

Dostave izven Slovenije preverite na info@arhimat.com.

DOBAVLJIVOST ARTIKLOV

V primeru, da dobavljivost artikla ni objavljena na strani preverite dobavljivost artikla na info@arhimat.com.
Dobavljivost oziroma predviden rok dobave posameznega artikla je objavljena na strani posameznega artikla in se dnevno ažurira glede na dobavljivost s strani naših dobaviteljev. Trudimo se biti ažurni, a zaradi obdelave podatkov lahko pri objavi dobavljivosti posameznega artikla pride do zamika pri objavi dobavljivosti za posamezni artikel, za kar se vam vnaprej opravičujemo. Ob hkratnem naročilu več artiklov vam bomo v primeru različnih dobavnih rokov (več kot 5 dni) dostavo v dogovoru z vami izvedli deljeno. V primeru, da je pri artiklu status “Na zalogi” je artikel na zalogi pri nas in ga lahko odpošljemo v do 3 delovnih dneh.
Če ob artiklu vidite status “Po naročilu” proizvaja naš dobavitelj izdelek izključno po naročilu in vaših izbranih lastnostih (dimenzije in barve). Rok dobave takšnega artikla je odvisen od posameznega proizvajalca in običajno traja od 3-5 tednov. O predvidenem dobavnem roku vas obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.
Če je ob artiklu objavljen status “V prihodu” le to pomeni, da točen rok dobave še ni znan, ker artikla trenutno na tržišču še ni in se šele pričakuje njegovo distribucijo. Če pa ob artiklu vidite status “Ni na voljo” pa točen rok dobave ni znan, ker je artikel trenutno na tržišču pošel ali pa se proizvaja izključno po naročilu, zato nimamo točnega roka dobave. V primeru, da naročite izdelek z navedenima statusoma lahko od pogodbe odstopite kadarkoli.
V primeru, da bi prišlo pri dostavi do zamud vas bomo o tem preko elektronske pošte obvestili.
Za izdelke iz razprodaj, kjer so zaloge pri nas ali naših dobaviteljih omejene si pridružujemo pravico, da izdelka ne dostavimo in prekličemo naročilo, če zaradi zamika pri ažuriranju razpoložljivih zalog ali morebitnih poškodb ali izgub med transportom izdelka več ne moremo dobaviti, ker ni več na voljo. V tem primeru se bomo potrudili, da skupaj z vami najdemo rešitev, ki bo ustrezna za vas.
Dobavni rok, ki je objavljen na strani za artikle, ki niso na zalogi je podan glede na dobavljivost s strani naših dobaviteljev. Pri tem je upoštevan optimalni čas tranzita od dobavitelja k nam, kakor tudi od nas k vam. Žal lahko pride pri dobavi s strani proizvajalca in pri tranzitu do zamud s strani dostavnih služb, na katere pa žal nimamo vpliva in tudi ne moremo prevzeti odgovornosti.

EMBALAŽA

Ker nekatero blago od naših dobaviteljev lahko prejmemo preko paketnih dostavnih služb se lahko zgodi, da izdelek prepakiramo v novo škatlo, če ocenimo, da bi pošiljanje v originalni škatli pomenilo povečano tveganje za nastanek poškodb. V takem primeru zagotavljamo, da je blago novo in je zapakirano v neoriginalno škatlo izključno iz naslova zaščite pošiljke med transportom do vas. Enako bodo artikli, ki so s strani proizvajalca pakirani po več kosov dostavljeni v generični embalaži, a zagotavljamo, da je blago novo.

DOSTAVA OB SUMU ZLORABE

Blago naročeno v spletni trgovini bo ob sumu zlorabe osebnih podatkov ali sumu zlorabe plačil zadržano in bo oddano v dostavo šele ob potrditvi identitete kupca in njegove upravičenosti do uporabe načina plačila, ki je bil uporabljen za plačilo naročenega blaga.

Zlorabam se kljub trudom vseh sodelujočih ne da v celoti izogniti, zato vas prosimo za razumevanje v takih primerih, saj so taki postopki le višanje varnosti nakupov preko spleta.

STROŠKI DOSTAVE

Naročeno blago v vrednosti nad 300 € vam bomo s privzeto dostavno službo dostavili brezplačno.
Stroški dostave, ki jih ne moremo opraviti brezplačno so okvirno povzeti iz cenika dostavnih služb in jih lahko preverite v košarici pred podajo naročila. Pred potrditvijo naročila boste imeli možnost izbrati med izvajalci dostave (če jih je več). Ob vsakem bo navedena tudi cena dostave tako, da boste lahko izbrali med tistim, ki vam najbolj ustreza. Cena je vezana na težo artikla oz. artiklov.

PRIJAVA POŠKODOVANIH POŠILJK

V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec takoj sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi, ki mu je tak paket dostavila in sicer:
pri Pošti Slovenije to storite tako, da pošiljko odnesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste jo prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik.
pri ostalih kurirskih službah zahtevate od kurirja takojšnjo sestavo zapisnika o paketu. V primeru, da vam kurir ne sestavi zapisnika ali prevzamete poškodovan paket brez, da bi od kurirja zahtevali sestavo zapisnika je uveljavljanje povzročene škode pri kurirski službi bistveno težje zato vas vljudno naprošamo, da pregled paketa ter sestavo zapisnika zahtevate vedno, ko le ta kaže znake poškodb.
Trudimo se, da pakete vedno odpremimo najbolje pripravljene na transport in jih po potrebi tudi dodatno zaščitimo, vendar tudi to ni garancija, da do samih poškodb med transportom ne more priti. Ob morebitni prijavi poškodbe med transportom se bomo potrudili, da reklamacijo rešimo v čim krajšem možnem roku.
Ob prijavi med transportom poškodovane pošiljke prosimo izpolnite naš spletni obrazec. Po izpolnitvi obrazca vas bomo kontaktirali z nadaljnjimi navodili.

GARANCIJA

Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12). Seveda je možno, da se garancija nudi tudi prostovoljno za dodatne izdelke oziroma storitve.
V garancijskem roku lahko potrošnik od garanta zahteva: brezplačno odpravo napake, če odprava napake ni možna v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek.
Garancijski rok za artikle je naveden v priloženem garancijskem listu. Garancija ne velja za artikle, ki se odprodajo kot razstavni eksponat. Stranka je pred nakupom opozorjena ali gre za razstavni eksponat in je iz njene strani tudi pregledan. Artikli, ki so razstavni eksponat, so kupljeni po principu videno – kupljeno, zato kasnejše reklamacije niso možne.
Možnosti prostovoljne garancije ni.

GARANCIJSKA IZJAVA

Dajalec garancije se zavezuje, da bo napake pri delovanju izdelka, ki bi se pojavile v garancijskem roku na svoje stroške odpravil sam ali zanj pooblaščeni serviser, v razumnem času, ki ne bo daljši od 45 dni od proizvajalčevega prejema reklamiranega izdelka in kupčevega pisnega obvestila o napaki oz. da bo kupcu v navedenem roku izročil nov izdelek iste vrste in najmanj iste kakovosti.
Garancija velja za napake pri delovanju izdelka, ki so posledica pomanjkljivosti uporabljenih materialov in nepravilnosti v procesu proizvodnje pod pogojem, da je izdelek bil montiran in uporabljen v skladu z navodili proizvajalca. Predmet reklamacije ne more biti barvno odstopanje blaga, za katerega prodajalčev dobavitelj ne more garantirati istega odtenka barve kot je bila prejšnja dobavljena serija ali vzorec, in to zaradi narave proizvodnje oz. narave surovin tega blaga. Enako velja za majhne poškodbe pri transportu ali predelavi, ki so običajne za to vrsto blaga in uporabnost zaradi tega ni bistveno zmanjšana.
Garancija velja na območju Republike Slovenije.

Garancija proizvajalca ne velja v primeru:

uporabe izdelka v nasprotju z navodili proizvajalca, kot tudi v primeru nespoštovanja navodil;
uporabe izdelka v namene za katere ni bil izdelan;
napačne montaže izdelka;
mehanskih poškodb in napak nastalih brez krivde proizvajalca;
poškodb in napak nastalih zaradi elementarnih nesreč (strela, potres, požar, poplave, ipd.) ali naključja;
poškodb in napak nastalih zaradi neprimerne napetosti električnega omrežja (npr. električni udar, ipd.);
popravil ali posegov v izdelek opravljenih s strani osebe, ki je proizvajalec za to ni pooblastil;
kakršnihkoli modifikacij izdelka.
Garancija proizvajalca velja v primeru normalne uporabe izdelka v skladu z namenom izdelka ter v skladu z navodili za uporabo in vzdrževanje izdelka.

Proizvajalec se zavezuje, da bo kupcu zagotovil servis in nadomestne dele za izdelke vsaj še 2 leti po preteku garancijskega roka.

Zgoraj navedeni pogoji garancije ne izključujejo pravic potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu.
Proizvajalec oziroma servis lahko potrošniku za čas popravila blaga, za katerega je bila izdana obvezna garancija, zagotovi brezplačno uporabo podobnega proizvoda.
Garancijski rok začne teči z dnem izročitve izdelka kupcu.
Za prijavo okvare v garancijski dobi izdelka prosimo izpolnite naš obrazec. Po izpolnitvi obrazca vas bomo kontaktirali z nadaljnjimi navodili za uspešno rešitev okvare.
Če vaš izdelek ne bo popravljen v 45 dneh od sprejema v popravilo, bomo vaš izdelek zamenjali z novim.
Popravila na domu zaradi zahtevnosti in neprenosljivosti sodobne servisne opreme ter razpoložljivosti rezervnih delov niso mogoča (razen bele tehnike).
Za prevoz aparata priznavamo najbolj racionalno tarifo javnega prevoza, vendar le ob predložitvi ustreznega potrdila.
Prodajalec ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako tudi ne more odločati o zamenjavi izdelka brez mnenja pooblaščenega servisa v okvari.
Če se ugotovi, da je za nedelovanje izdelka kriva neprimerna uporaba ali vzdrževanje oz. kakršnokoli nepooblaščeno poseganje v izdelek bodo kupcu zaračunani stroški popravila ter poštnina oz. stroški diagnostike ali pregleda.

OBVEŠČANJE O NAROČILIH

Po dokončni potrditvi naročila kupca preko elektronske pošte obvestimo o prejemu naročila. Običajno naslovnik prejme elektronsko obvestilo v 5 minutah, nič pa ni neobičajnega, če proces zaradi različnih nastavitev elektronskih poštnih odjemalcev traja nekoliko dlje.
Kupec prejme elektronsko obvestilo tudi takrat, ko blago odpremimo. Za tem je običajno potrebno dan ali dva, da je blago tudi dostavljeno na prejemnikov naslov.
V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.
Na vašem računu lahko prenesete tudi elektronske verzije posameznih dokumentov za vašo nadaljnjo uporabo.

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.