Jedilne mize

DuPont™Corian® – popoln material za izdelavo vaše jedilne mize

DuPont™Corian® je prvi in zaenkrat edini material svoje vrste, ki je zaradi svoje multifunkcionalnosti in številnih drugih nadvse pozitivnih lastnosti osvojil svet. Material je produkt napredno mislečih znanstvenikov podjetja DuPont. Izdelali so ga že daljnega leta 1967 in že od tedaj si vztrajno udira pot v slovenska gospodinjstva in gospodinjstva drugod po svetu. Izdelan je mešanice umetne mase in mineralne komponente in je enak skozi celotno debelino, zato je homogen in kot tak ima številne prednosti, zaradi katerih mu zlahka nadenemo nadimek material prihodnosti. Odlikuje ga predvsem njegova vsestranska uporabnost, saj je iz njega mogoče izdelovati skoraj vse – kopalniške površine, tuše in kopalne kadi, notranje in zunanje stenske obloge in celo jedilne mize.

Zakaj jedilna miza iz Coriana®?

Prednosti, ki jih ima ta material pred drugimi, je ogromno. Med najpomembnejšimi je seveda njegova higieničnost. Higiena je ključen faktor za vse površine, kjer se pripravlja oziroma uživa hrana, saj lahko v primeru, ko površina ni zadosti čista, pride do okužbe živil in posledično do težav z zdravjem, ki so lahko v nekaterih primerih celo zelo hude. Pri DuPont™Corianu® teh skrbi ne bo, higieničnost je potrjena s testiranji in material ima certifikat, s katerim je dovoljen stik s hrano, tudi v javnih prostorih, kjer je velika frekvenca ljudi. Material je tudi izredno preprost za čiščenje in ni občutljiv, tako kot so nekateri materiali. Za čiščenje ne potrebujete nobenih posebnih čistil. Madeži se v material ne bodo vpili, saj ni porozen. Vpojnost je negativna stran materialov, kot je les, kamen – da preprečimo vpijanje razlitih tekočin, ga je potrebno premazati z lakom, ki pa se čiščenjem hitro odstrani in material postane porozen. Še ena prednost DuPont™Coriana®je prav tako v njegovi neporoznosti. Ker se umazanija vanj ne more vpiti, se tam tudi ne more nabirati. Vse, kar pristane na mizi iz DuPont™Coriana®, ostane na njeni površini, ki jo lahko enostavno obrišete s krpo, namočeno v vročo vodo.

Prednosti in slabosti Coriana

Jedilna miza iz DuPont™Coriana® je občutljiva na zelo visoko vročino, zato ni dobro, da neposredno nanjo polagate vročo posodo, ampak uporabite podstavke za vročo posodo, podobno kot za mize iz ostalih materialov. Na vseh mizah, ki so v stalni uporabi, so zaradi uporabe abrazivih predmetov, kot so skodelice, krožniki, noži vilice, s časom vidne praske. Tudi jedilne mize iz najtrših materialov, npr steklene mize se temu ne morejo izogniti. Prednost miz narejenih iz DuPont™ Corian® materiala je, ker se praske in druge poškodbe s površine izredno lahko odstranijo. Manjše poškodbe lahko odstranite sami s pomočjo koščka finega brusilnega papirja, večjih pa se bo strokovnjak lotil z rotacijskim brusilnikom in miza bo ponovno kot nova.

Raznovrstnost materiala

Še ena od velikih prednosti materiala je ta, da ga lahko postavimo v kateri koli prostor v stanovanju, pa bo povsod izgledal povsem na mestu. DuPont™Corian® je namreč na voljo v številnih barvah. Lahko ga oblikujemo povsem po želji, tako da se bo jedilna miza, izdelana iz DuPont™Coriana®, dobro vklopila tako v moderno kot v starinsko jedilnico. Lahko ga celo kombiniramo z drugimi materiali, kot je na primer steklo.

Zaradi prednosti, ki jih ima DuPont™Corian® pred drugimi materiali, je izdelava jedilne mize iz tega čudežnega materiala gotovo prava odločitev, podprta z njegovo praktičnostjo in primernostjo. Če povzamemo že napisano: jedilne mize iz DuPont™Coriana® odlikuje njihova neoporečna higiena – madeže se lahko enostavno odstrani. Ker je neporozen in med posameznimi deli ni vidnih spojev, se umazanija ne more nikjer nabirati. Ker ga je mogoče prosto oblikovati in izbrati eno izmed številnih barv  ali kombinacijo le teh, se dobro poda tako v starinske kot v ultra moderne jedilnice.

Če želite imeti jedilno mizo, kateri ni para, nas pokličite. Izdelali vam bomo mizo, ki vam bo odgovarjala v vseh pogledih. To nam omogoča material prihodnosti, ki bo počasi, a gotovo nadomestil nekatere manj primerne materiale, ki so bili v uporabi v preteklosti. Cena DuPont™Coriana® resda nikakor ni nizka, a vendar vam bo nakup dolgoročno prinesel prihranek, saj vam ne bo treba mize ves čas obnavljati.

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.