Pomivalna korita

Pomivalna korita, njihov stil in DuPont™Corian® 

V starih časih sta bila oprema in izgleda našega doma odvisna predvsem od tega, kje se je naš dom nahajal oziroma od tega, kaj smo imeli na voljo v lokalnem prostoru. Če so na vzhodu Slovenije kuhinje izgledale tako, so bile morda v osrednji Sloveniji povsem drugačne. Danes tega razmejevanja na geografska območja ni več. Vsakdo si lahko dom opremi po svojih željah in zmožnostih. To velja tako za izbiro stila, v katerem bo opremljen naš dom, kot tudi za izbiro materiala, iz katerega so narejeni elementi v njem, in še marsikaj. V dobro opremljeni kuhinji ne sme manjkati pomivalno korito. Tudi pri teh je izbira nadvse pestra.

Čemu služijo pomivalna korita?

Korito je, kot že omenjeno, eden ključnih elementov zadovoljivo opremljene kuhinje, in nikakor ni namenjeno zgolj pomivanju posode. Seveda lahko v njem pomijete posodo po kosilu, vendar ima še kar nekaj različnih funkcij. V pomivalnem koritu lahko, na primer, perete tudi zelenjavo. Marsikatero korito ima dodano še mrežo, kjer lahko oprano zelenjavo (pa tudi posodo) po pranju odcedite in si tako prihranite lužice na koritu. V koritu lahko tudi pripravljate hrano. Ravna površina, ki je dodana nekaterim koritom, vam omogoča enostavno gnetenje testa, sekljanje zelenjave in še kaj, pri tem pa vsi odpadki popadajo v korito, od koder jih z lahkoto prestavite v koš za biološke odpadke, ali pa padejo neposredno v zbiralnik za odpadke, nameščen pod koritom.

Kakšno pomivalno korito naj si izberem?

Kot rečeno, obstaja mnogo različnih pomivalnih korit, izbira pa naj je odraz vaših želja in potreb. Velika, enojna pomivalna korita so boljša za pomivanje in namakanje večjih posod, lahko pa nastane zagata, ko se vam v koritu namaka ponev, vi pa morate nujno oprati in olupiti krompir. Pri dvojnem koritu je ravno obratno – takšno pomivalno korito omogoča, da zlahka opravljate več stvari naenkrat, vendar ne morete v njem pomiti večjih količin (ali večje) posode. Obstajajo tudi korita, ki so razdeljena na dva dela, v sredini pa imajo še manjši, plitvejši prostor za odlaganje odpadkov. Dobra stran je, da vam odpadkov ni treba loviti po pultu, slabša pa ta, da, kot pri drugi opciji, ni prostora za pomivanje večjih posod.

Odkrijte ponudbo pomivalnih korit v naši spletni trgovini

Kateri material?

Spet naj bo tudi izbira materiala plod tehtnega razmisleka o tem, kakšne so vaše prioritete – vam je pomembneje, da je korito lepo? Da je funkcionalno? Da bo dolgo zdržalo? Morda želite, da v sebi združuje kar vse te lastnosti?

Nerjaveče jeklo je praktično neuničljiv material, na katerem pa se bodo v primeru trde vode nabrali vodni madeži, ki jih bo zelo težko odstraniti. Bolj tradicionalen material za pomivalna korita je porcelan, ki lepo »sede« v kuhinje s starinskim nadihom. Problem pa je, da se porcelan rad okruši, opraska pa ga lahko tudi težka in groba posoda. H krušenju pa je nagnjen tudi naravni kamen – njegova dobra stran pa je, da spada v skoraj vsako kuhinjo.

Najboljši material za pomivalno korito je DuPont™Corian®. Pomivalna korita DuPont™ Corian®  so neobčutljiva in izredno odporna, hkrati enostavna za čiščenje, saj ni spojev, kjer bi se lahko nabirala umazanija. Mogoče je urediti tako, da se pomivalno korito iz DuPont™Coriana® popolnoma zlijejo s pultom. Tako vidnih prehodov med pultom in koritom pravzaprav ni, kar poskrbi za bolj gladek eleganten videz kuhinje , hkrati je to poglavitna prednost pri čiščenju, saj ni nobenih robov in silikonskih spojev med pultom in pomivalnim koritom. Slednja mesta so najbolj kritična glede umazanije, saj je na takšnih predelih izredno težko očistiti nesnago, ki se tam nabira. Medtem ko so ostali materiali skoraj vsi omejeni glede oblike in barv, je DuPont™Corian® mogoče dobiti v domala vseh barvah primernih za kuhinjske delovne plošče, zato lahko z njim ustvarite tako klasičen kot futurističen videz.

Pomivalna korita so nepogrešljiv del vsakega doma in prav je, da je ustvarjen tako, da zadosti vašim željam in potrebam. Izberite si obliko in material, ki vam najbolj ustrezata, in korito vam bo še dolga leta služilo kot osrednji prostor za pripravo hrane in pomivanje posode v vašem gospodinjstvu.

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.