Kopalniško pohištvo

DuPont™ Corian® – daleč najboljša izbira materiala za vaše kopalniško pohištvo

Ko gradimo ali obnavljamo svoj novi ali stari dom, se nam pogosto zastavljajo vprašanja, na katera ne vemo točnega odgovora – kakšne materiale naj uporabim? Kateri je boljši, kateri je slabši? In Zakaj? Ali je bolje, da uporabim materiale, ki jih lahko dobim po bolj dostopni ceni, a jih bo potrebno pogosto obnavljati, ali naj raje izberem tiste materiale, ki bodo preživeli dolga leta aktivne uporabe – kopalniško pohištvo je namreč kar pogosteje v uporabi – a vendar je cena tega materiala precej višja? Zakaj bi se še naprej mučili s takšnimi neprijetnimi vprašanji? Material, ki v sebi združuje obe pozitivni lastnosti – sprejemljivo ceno in vzdržljivost – je DuPont™ Corian®.

 

Kaj je Corian?

Verjetno ste, ko je bilo glavna tema pogovora kuhinjsko ali kopalniško pohištvo, že kdaj slišali zgoraj omenjeno besedo, vendar niste ravno natančno vedeli, kakšen material bi si pod to besedo predstavljali. Naj vam povemo, katere lastnosti odlikujejo ta material, za kaj se uporablja in kako bo spremenil vaše kopalniško pohištvo in vaše življenje na bolje.

DuPont™ Corian® je komercialno ime, ki ga ponuja podjetje DuPont in se uporablja za trdne površine – najpogosteje za pulte in ostalo kopalniško pohištvo, pogosto pa je v uporabi tudi v kuhinji. Je umeten material, ki ga proizvajajo v treh različnih debelinah – šest milimetrov, 12 milimetrov in 19 milimetrov.

Material so iznašli že kar nekaj desetletij nazaj – natančneje leta 1967 – prvič pa se je v ponudbi gradbenikov in inštalaterjev pojavil štiri leta kasneje, torej leta 1971. V začetku ponudba DuPont™ Corian® ni bila ravno pestra, saj je bil material še v fazi preizkušanja in ugotavljanja, ali ga bodo ljudje sprejeli v svoje domove. Tako je bil kar nekaj časa na voljo zgolj v eni barvi in so ga uporabljali skoraj izključno za kuhinjsko in kopalniško pohištvo, danes pa ga je mogoče uporabljati že skoraj vsepovsod, dobiti pa ga je možno v najrazličnejših barvah.

Material pa ni idealen le za izdelavo površin; iz DuPont™ Corian® namreč nastajajo tudi izredno kakovostni umivalniki, pomivalna korita, tuš kabine, kadi in stenske obloge. Z njim lahko imate takšno kopalnico in kopalniško pohištvo, o kakršnem ste vedno sanjali.

DuPont™ Corian® ali granit?

Granit je material, ki se prav tako uporablja v kuhinji in kopalnici za izdelavo pultov in drugih površin. Vendar se po uporabnosti in drugih lastnostih težko kosa s DuPont™ Corian®, ki ima pred granitom precej prednosti. In katere so te prednosti?

Za razliko od DuPont™ Corian® je granit precej porozen material, kar pomeni, da ga zob časa lažje načne. Poleg tega je vzdrževanje DuPont™ Corian® precej lažje – ko je enkrat nameščen, ga po uporabi le obrišete. Tudi umazanija, ki jo boste na površini iz DuPont™ Corian® pustili dlje (morda je ne boste takoj opazili) ne bo povzročila škode, medtem ko lahko granit umazanija, še posebej kisla, kaj hitro načne. Granit je mogoče dobiti le v različnih odtenkih in kombinacijah črne, bele in rjave, je barv DuPont™ Corian® ogromno in bodo lep dodatek stanovanju v kakršnem koli slogu. Pulti in druge površine iz DuPont™ Corian® so enostavne za čiščenje, saj ni špranj, v katerih bi se lahko nabirala umazanija. Plošče DuPont™ Corian®, dodane kasneje, je mogoče povsem zliti s starejšimi, kar zagotavlja estetsko zelo zadovoljiv videz in občutek »pretočnosti«. Na DuPont™ Corian® trajnih poškodb skorajda ni mogoče povzročiti – kakršne koli praske in udrtine je mogoče na relativno enostaven način zgladiti in popraviti. Medtem ko je granit izredno težko oblikovati, saj je trd material in ga je potrebno rezati in klesati, da zavzame različne oblike, pri DuPont™ Corian® takšno mučenje ni potrebno, saj ga je mogoče enostavno oblikovati s postopkom termoformiranja, dokler je segret na določeno temperaturo. Prav tako ga zlahka kombiniramo s steklom, lesom in celo kamnom in tudi pri takšnih kombinacijah lahko dosežemo homogen videz.

Po nekaterih podatkih je prednost DuPont® Corian® celo v tem, da je bolj zdravju prijazen kot granit – medtem ko se na slednjem, kot so pokazale nekatere raziskave, po določenem času rade začno nabirati bakterije, je DuPont™ Corian®  nanje popolnoma odporen in tako povsem varen za tako kuhinjsko kot kopalniško pohištvo. Pri uporabi DuPont™ Corian® je verjetnost, da pride do nabiranja plesni, manjša.

Če želite, da je vaše kopalniško pohištvo kakovostno in da vam bo služilo še dolga leta, je priporočljivo, da uporabite DuPont™ Corian®. Ta bo zagotavljal dolgotrajno obstojnost ter hitro in enostavno čiščenje, da vam vzdrževanje doma ne bo vzelo več časa kot je potrebno. Za čudovido in obstojno kopalniško pohištvo izberite le najboljše – izberite DuPont™ Corian®.

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.