Prezračevane fasade

Fasadni paneli iz DuPont™Coriana® za čudovit in trajnosten dom

Pomislite, da se sredi čudovitega dne sprehajate po mestu. Čez cesto opazite novo hišo, ali pa je morda stara hiša, katere lastniki so se odločili, da jo bodo prenovili. Kaj na tej hiši bo najprej naredilo vtis na vas? Ljudje smo predvsem vizualna bitja, ki svoja opažanja in mnenja osnujemo na videzu, tako da bo to skoraj zagotovo zunanji izgled hiše. Del zunanjega izgleda katere koli stavbe je seveda tudi fasada. Fasada mimoidočemu, ki na svoji poti ugleda stavbo, sporoča, kakšni ljudje živijo v hiši, ki se skriva za njo. Pove, ali so ljudje, ki živijo v njej, ljubitelji modernega, futurističnega sloga, sloga prihodnosti ali se raje obračajo nazaj k starinskemu. Pove, katera je lastnikova oziroma lastničina priljubljena barva – pove, ali ima oseba raje barvo v živih ali umirjenih tonih. Pove, ali so prebivalci hiše, ki živijo za fasado, med gradnjo ali prenovo njihove hiše razmišljali o tem, kakšen vpliv bo imel njihov dom na okolje. In, nenazadnje, priča tudi o okusu za opremljanje hiš. Oseba, ki pri svojem domu ceni estetsko vrednost, prijaznost do okolja in enostavnost za vzdrževanje, se bo odločila za fasadne plošče iz DuPont™ Coriana®.

 

Izkoristite DuPont™ Corianovo® vsestranskost

Material ni namenjen le izdelavi fasadnih panelov. Čeprav so fasadne plošče, izdelane iz DuPont™ Coriana®, najboljše, kot je le mogoče, bi jih bilo velika škoda uporabljati samo v ta namen. Material je namreč resnično vsestranski – uporablja se ga lahko tudi za izdelovanje notranje opreme, na primer za tla, notranje stenske obloge, jedilne mize, umivalnike, pomivalna korita, kadi, kabine za tuširanje in še bi lahko naštevali. V arhitekturi je uporaben tudi pri oblaganju stebrov in ustvarjanju obokov – primeren je celo za strehe. Njegovo vzdrževanje je izredno enostavno. Ob manjših madežih zadostuje že vroča voda in krpa. Ob madežih, ki jih ne gre zlahka očistiti, pa si lahko pomagate s čistilcem na pritisk in čistili.

Lepo in praktično

Spoji v stenah ne kvarijo le estetske vrednosti vašega doma. Negativna lastnost špranjic, ki se pojavijo ob pokanju ali tudi sicer na mestu, kje se dva različna ali enaka materiala stikata, lahko uniči vašo fasado. Poleg tega, da takšna stičišča slabijo strukturno trdnost fasadnih panelov, špranje in razpoke so prav tako vstopna točka, na kateri v material prodira nesnaga in jo nadalje slabi ali pa povzroča celo težave z zdravjem.

DuPont™Corian® bo navdušil tako ljubitelje večne klasike kot navdušence nad novim, nenavadnim. Če si želite hiše z belo fasado in temno rjavimi polkni, ali pa bi morda raje videli, da je vaša hiša zunaj oranžna in kockasta, vse to in še več je mogoče z DuPont™Corianom®. Material je mogoče s pomočjo visokih temperatur oblikovati v skoraj karkoli in mu tako podariti željen izgled, na voljo pa je ogromnih barv, med katerimi lahko stranka izbira. To so bolj pogoste barve, kot so bela, siva in črna, pa tudi bolj nenavadne, kot je na primer modra s svetlečimi koščki.

Za okolju prijazno fasado

Fasadne plošče, izdelane iz DuPont™ Coriana®, so prijazne do uporabnika, prijazne pa so tudi do okolja. Izdelane so, da trajajo. Če se jih prej ne naveličate (in ne boste se jih!), vam bodo služile večno. Njihova prednost je v že omenjeni vzdržljivosti. Poleg tega pa so tovrstni fasadni paneli tudi izredno energetsko učinkoviti. Ventilrirane fasade hišo učinkovito ščitijo pred nenadnimi temperaturnimi spremembami, tako da vam ne bo treba poleti neprestano hladiti svoj dom, pozimi pa v njem neprestano kuriti.

Poleg vsega naštetega DuPont™ Corian® fasadne plošče odlikuje še ena lastnost, ki jih dela prijazne okolju. Material je namreč, ko se ga lastnik naveliča, mogoče reciklirati in uporabiti v nadaljnjih projektih.

DuPont™Corian® je torej okolju prijazen, trajnosten in vzdržljiv material, ki mu med ostalimi materiali za izdelovanje fasad ne boste našli para. Če želite, da že zunanjost vašega doma na obiskih in mimoidočih pusti dober vtis, se boste gotovo odločili za fasadne plošče iz DuPont™ Coriana®.

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.