Kopalne kadi

Kako kopalnico spremeniti v oazo za razvajanje? Odgovor ponuja DuPont™Corian®

Za marsikoga je kopalnica kraj, kamor se umakne pred svetom in si po stresnem dnevu v službi privošči kopel, prebere kakšno dobro knjigo, spije kozarec vina ali enostavno uživa v sproščujočem poslušanju pokanja milnih mehurčkov. A kopalnica ne more postati prava oaza brez njenega najpomembnejšega elementa – kopalne kadi. Vaša kopel bo še posebej sproščena in sproščujoča, če boste za material kadi izbrali takšnega, da boste legli na gladko površino, ki bo izgledala točno tako, kot boste želeli, po kopeli pa z njo ne bo posebnega dela.

Manj pospravljanja z DuPont™Corianom®

Kopel, v katero ste smuknili, je morda res zelo sproščujoča, prav nič sproščujoče pa ne bo temeljito čiščenje kopalne kadi, če ne želite, da se na njej nabereta umazanija in vodni kamen. DuPont™Corian® bo poskrbel, da bo čiščenje kadi sila preprosto. Kopalna kad bo čista kot solza, če jo po kopeli enostavno oplaknete s tušem, nato pa jo obrišete na suho, da preprečite nastanek vodnih madežev. To je vse! Nobenega drgnjenja, po katerem ste tako prepoteni, da se lahko kar vrnete v kad. Nobenega dolgotrajnega sklanjanja nad kad in bolečin v križu. Nobenih strupenih čistil iz sintetičnih sestavin, ki so draga in lahko ob nepravilni uporabi povzročijo hude težave z zdravjem.

Prilagodljiv videz

Imate radi starinske kadi, kakršne so imeli na francoskih dvorih? Morda so vam najljubše samostoječe bele kadi z zlatimi, okrašenimi nogami? Ali želite po napornem dnevu leči v galaksijo in si predstavljate, da lebdite nekje v vesolju? Morda ne boste zares poleteli v vesolje, vendar vam lahko inovativna izbira materiala ponudi najboljši možni približek. Z DuPont™Corianom® je vse to tudi zares mogoče. To je namreč izredno prilagodljiv material, ki ga lahko mojster oblikuje kakorkoli si zaželite. Dobiti ga je mogoče v različnih barvah, poleg tega pa lahko s toploto iz DuPont™Coriana® nastanejo vse mogoče oblike. Tako je lahko vaša kad povsem klasična, že malo starinska, ali povsem »vesoljska«.

Tudi za otroke

Kopalna kad iz DuPont™Coriana® je lahko pravi raj tudi za otroke. S tem, da si izberete kad z zaobljenimi robovi, boste preprečili udarec in hudo bolečino ob morebitnem zdrsu malih nogic. Poleg tega lahko izberete kad z zanimivim vzorcem, tako da spraviti otroka v kopalno kad ne bo nikoli več problem. DuPont™Corian® pa ima še eno prednost – vsi vemo, da otroci s seboj v prostor prinesejo vse mogoče, poleg tega pa so še malce nerodni in prav lahko se zgodi, da trda igrača zdrsne z roba kopalne kadi in vaša kopalna kad bo, če je izdelana iz keramike ali podobnega materiala, okrušena in uničena. Pri DuPont™Corianu® so možnosti, da se kaj takšnega naredi, skoraj nične, saj ima dobro odpornost na udarce in praske, če pa slučajno pride do česa podobnega, pa je popravilo povsem enostavno.

Triki za lepšo kopalnico

Seveda pa vam lepa in praktična kopalna kad prav nič ne pomaga, če se v sami kopalnici ne počutite prijetno. Zato naj z vami delimo nekaj trikov, kako bo oprema v kopalnici res na mestu, prostor pa bo resnično postal vaša oaza.

Okna oblepite z motno folijo: izmislite si vzorec in ga izrežite iz motne samolepilne folije ter prilepite na okno. S tem si boste med vašimi dolgimi kopelmi zagotovili popolno zasebnost.

V kopalnico postavite kakšno lončnico: tudi, če vaša kopalnica nima oken, lahko za svež zrak poskrbite s kakšno zeleno rastlino, ki jo zasadite v lep cvetlični lonček in postavite na strateško mesto.

Naj bosta kopalnica in kopalna kad zelena: seveda vam ne svetujemo, da kopalnico prebarvajte povsem v zeleno, lahko pa določeni elementi (na primer kad) ali zeleni dodatki v kopalnici poskrbijo za dodatno sprostitev. Raziskave so namreč pokazale, da zelena barva pomirja.

Izdelajte si »pladenj« za knjigo in pijačo: da vam ne bo treba kar naprej iskati primernega odlagalnega mesta za knjigo, ko ste v kadi. Vzemite široko desko, nekoliko daljšo od širine vaše kadi. Izmerite, kako široka je odprtina kadi in na primerni razdalji na desko pravokotno prilepite še dve manjši deščici. Končali ste. Zdaj lahko s knjigo in kozarcem vina uživate v čarih vaše nove kopalne kadi iz DuPont™Coriana®

Odkrijte ponudbo kopalnih kadi v naši spletni trgovini

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.