Kuhinjski pulti

Kuhinjski pulti in DuPont™Corian® – zakaj in kako

V vsaki kuhinji so nekateri elementi neobhodno potrebni. Med njimi so, seveda, tudi kuhinjski pulti. Lahko je eden, lahko pa jih je seveda tudi več, odvisno od tega, kako z veseljem se zavrtimo po kuhinji in koliko prostora za to potrebujemo. Kuhinjski pult mora biti lep in praktičen, hkrati pa mora biti tudi izjemno čist, saj na njem pripravljamo hrano, ki jo nato pojemo. Biti mora tudi odporen na vse udarce in praske, ki jih lahko utrpi zaradi spodletelega noža ali naših nerodnih rok. Na svetu je le malo materialov, ki zadostujejo prav vsem tem pogojem. Vse to in še več pa svojim uporabnikom ponuja DuPont™Corian®.

Neoporečna čistoča

Kuhinjski pulti morajo, kot že omenjeno, zadostovati najvišjim standardom čistoče. Nihče si namreč ne želi, da bi njegovo hrano kdo pripravljal na površini, na kateri so se nabrale bakterije in druge nevidni mali nepridipravi. To lahko poleg neprijetnega občutka povzroči tudi nemalo bolezni, katerih posledice so lahko zelo hude. Kuhinjski pulti iz DuPont™Coriana® takšnih nevšečnosti ne povzročajo. Imajo certifikat, ki zagotavlja, da je stik s hrano povsem varen. Ker je površina povsem gladka in na njej ni špranj ali spojev, se na pultu ne morejo zadrževati bakterije, ki jih iz takšnih težko dostopnih mest običajno zelo težko očistimo.

Enostavno pa je tudi čiščenje. Kuhinjski pulti iz DuPont™Coriana® ne zahtevajo nobenega razkuževanja, zadostuje že krpa, namočena v toplo vodo z milom. Trdovratne madeže lahko odstranite s čistilom, ki vsebuje amonijak.

 

Estetika in pestrost izbire na vrhuncu

Seveda je ravno tako kot to, da je neka površina praktična za uporabo, pomembno tudi, da je lepa na pogled. Kuhinjski pulti iz DuPont™Coriana® vas zagotovo ne bodo razočarali, saj jih je mogoče dobiti v skoraj vsaki barvi in barvni kombinaciji. Želite, da bi bil vaš kuhinjski pult snežno bel? Brez težav. Črn kot noč? Tudi to je mogoče. Globoko moder z belimi pikami kot zvezdnato nebo ponoči? Se da urediti. Želite, da bi izgledal kot najdražji marmor? Ni problema.

Material proizvajalci oblikujejo s postopkom, v angleščini imenovanim »termoforming«, to je postopek oblikovanja s pomočjo visokih temperatur. Ko temperatura preseže določeno številko, namreč material postane mehak, zato ga je mogoče upogniti, raztegniti, nagubati … po željah naročnika.

Enostavno in poceni vzdrževanje

Čeprav so kuhinjski pulti, izdelani iz DuPont™Coriana®, vzdržljivi in odporni na poškodbe, previdnost vseeno ni odveč. Če želite, da vaš pult dolgo ostane lep in ohranja nov videz, investirajte nekaj evrov v podstavke za vroče posode in desko za rezanje, saj boste sicer z lastnimi rokami in z brusilnim papirjem kar naprej odstranjevali praske, ki so jih naredili noži, vroči lonci pa bodo na pultu prav tako pustili svoje sledove, ki pa jih boste sami težje odstranili.

 

Je DuPont™Corian® okolju prijazen?

Na to vprašanje je težko podati enoznačen odgovor, ki bi zajemal vse lastnosti tega materiala. Izdelki iz DuPont™Coriana® so zagotovo narejeni, da trajajo. So odporni na poškodbe. Kar v praksi pomeni, da bi ga bilo povsem mogoče namestiti enkrat in nato uporabljati dolga stoletja. Zaradi svoje sestave nima negativnega vpliva na zrak v prostoru, v katerem se nahaja.

Malo manj prijaznega do okolja ga dela izbira materialov, ki jih vsebuje, saj je povečini narejen iz neobnovljivih virov. Za tiste, ki bi v svoji kuhinji ali drugod v svojem domu želeli uporabljati izdelke iz DuPont™Coriana®, je priporočljivo, da si izberejo tisto linijo materiala, v kateri so izdelki deloma narejeni iz recikliranih izdelkov, ki so že v postopku izdelave pridobili kakšne napake ali pa so se jih prejšnji lastniki enostavno naveličali in jih zamenjali za nekaj, kar je tisti trenutek bolj ustrezalo njihovim zahtevam. Prav tako je mogoče površino iz DuPont™Coriana® razrezati in ponovno uporabiti v drugih delih stanovanja.

DuPont™Corian® ponuja prihranek v obliki časa, ki bi ga sicer porabili za montažo in vzdrževanje površin iz drugih materialov, poleg tega pa se na dolgi rok zelo dobro obnese tudi finančno, čeprav je cena precej višja od, na primer, cene granita. Vzdržljivost DuPont™Coriana® namreč pomeni tudi manj potrebe po menjavi, posledično pa tudi manj zapravljenega denarja in debelejšo denarnico. Odločitve, da v svoj dom vpeljete površine iz DuPont™Coriana®, torej nikakor ne boste obžalovali.

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.