Pulti

Pulti in DuPont™Corian® – kako izgleda idealen pult

Pulti se, čeprav se tega morda ne zavedamo, nahajajo v zelo različnih stavbah. Točilni pult nas, na primer, pričaka v lokalu, gostilni, restavraciji … Na njem nam natakarji ali natakarice postrežejo s pijačo. V nekaterih trgovinah blizu vhodnih vrat stojijo prodajni pulti, na njih pa so postavljene tudi blagajne in manjši artikli, ki jih trgovina ponuja. V avli vsakega dobrega hotela, ki nekaj da na svoj ugled, nas recepcijski oziroma sprejemni pult ločuje od receptorja ali receptorke, ki nam pove, v kateri sobi bomo bivali. V vsakem primeru pa na pult prežijo določene nevarnosti in prav je, da je izdelan tako, da jim je zmožen kar najbolje kljubovati, hkrati pa mora pritegniti pozornost in privabiti goste, kupce, poslovne partnerje in ustvariti pravi vtis

Zakaj je DuPont™Corian® idealen material za izdelavo pultov?

Obstaja zelo veliko vrst materialov, tako naravnih kot umetnih, ki se jih poslužujemo za izdelavo pultov. Nekateri izbiramo bolj zaradi estetike oziroma njihovega izgleda, drugi se s praktičnega vidika pač bolje odrežejo. DuPont™Corian® v sebi združuje pozitivne lastnosti različnih materialov in tako predstavlja idealen material za izdelavo kakršnega koli pulta, bodisi doma bodisi v javnih objektih, kot so lokali ali hoteli.

DuPont™Corian®je:

Dostopen v različnih monolitnih oblikah in barvah: 

Njegova prednost pred materiali, kakršna sta marmor in granit, je predvsem v tem, da ponuja večjo pestrost izbire, hkrati je bolj prijeten, topel na dotik in bolj zbuja pozornost s svojim izgledom. Granit in marmor sta zelo lepa materiala, ki se čudovito podata v marsikatero klasično kuhinjo ali drug prostor, vendar sta za tiste, ki v svojem domu, lokalu, hotelu … hočejo nekaj drugačnega, nekaj edinstvenega, enostavno preveč dolgočasna in hladna. Nasprotno je pult, izdelan iz DuPont™Coriana®, lahko točno tak, kakršnega si boste zamislili – lahko je umirjenih ali divjih barv ali pa se enostavno poigrate s svetlobo z uporabo transparentih barv, oblike so skoraj povsem poljubne ravne ali zavite Zahvala za to gre njegovi lastnosti, da se lahko z lepljenjem ali termoformiranjem tridimenzionalno oblikuje v izdelek iz enega kosa – z monolitno podobo, brez vidnih spojev posameznih elementov in nepotrebnih špranj, kjer se nabirajo nečistoče. Le naša domišljija nam postavlja meje pri njegovem oblikovanju.

Izredno težko trajno poškodovati: 

Pult je površina, kjer relativno enostavno pride do poškodb. Točilni pult je kraj, kjer se zbirajo kozarci, ki so velikokrat mokri in lahko padejo iz roke neprevidnega gosta. Prodajni pulti so polni stojal z izdelki, ki lahko zaradi svoje teže ali ostrih robov povzročijo udrtine, ob premikanju pa praske. Recepcijski pulti so pogosto žrtve ostrih ključev, ki jih nanje odlagajo stranke in receptorji. V podobni nevarnosti za poškodbe je seveda tudi kuhinjski ali kopalniški pult. Na vseh pultih se s časom pojavijo praske, manjše udrtine in pulti, na katerih poškodb ni mogoče zlahka popraviti, so zato izjemno dragi za vzdrževanje, če želimo, da dolgo izgledajo kot novi. Površine iz DuPont™Coriana® je težko trajno poškodovati, saj je odporen na udarce, manjše praske se lahko enostavno pobrusijo, tudi večje poškodbe strokovnjakom ne bodo povzročale večjih težav.

Bolj prijazen do vašega zdravja: 

Na pultu pogosto pripravljamo ali postrežemo hrano, pijačo, po dotikanju pulta se dotikamo obraza … Zato je izrednega pomena, da na njem ni umazanije, bakterij ali drugih mikroskopsko majhnih »bitij«, ki bi lahko po vnosu v naše telo predstavljala grožnjo našemu zdravju. Pri izbiri materiala za izdelavo pulta je zato ključnega pomena, da izberemo takšnega, na katerem se bakterije in plesen ne počutijo dobro in se zato tam ne nabirajo. Presenetljivo je dejstvo, da granit, ki se ga pri svojih pultih poslužujejo mnoga podjetja in zasebni uporabniki, ni povsem varen pred bakterijami, saj lahko po določenem času uporabe, zaradi poroznosti materiala, pride do kopičenja le-teh. Pri DuPont™Corianu®teh skrbi ni. Na pultih ne bo prišlo do nabiranja bakterij in širjenja plesni.

Mačji kašelj za čiščenje: 

Točilni pult je površina, ki se je, doma ali kje drugje, dotika ogromno rok in marsikatera od teh ni čista oziroma je celo zelo umazana. Enako velja tudi za vse druge pulte. Če pulta temeljito ne očistimo vsaj enkrat na dva do tri dni, lahko, kot omenjeno že zgoraj, pride do nabiranja bakterij, plesni in ostalih neprijetnih stvari, ki so lahko zelo nevarne za zdravje. DuPont™Corian® pulte je nadvse enostavno očistiti – za čiščenje ne potrebujemo dragih čistil in pripomočkov, temveč v večini primerov le toplo vodo in nežno milo. Če se madež na pultu zasuši, ga bo morda potrebno očistiti s čistilom, ki vsebuje amonijak. Da do teh primerov sploh ne prihaja, pa lahko poskrbite tako, da pazite na madeže in vsako razlito tekočino nemudoma popivnate z dobro vpojno krpo.

Vsi pulti, pa naj bodo to sprejemni, recepcijski pulti, točilni, ali pa prodajni pulti, vsi morajo biti izdelani iz materialov, ki zagotavljajo maksimalno higieno in so odporni na poškodbe, do katerih lahko pri uporabi pulta prihaja. Izbira DuPont™Coriana®vam bo prinesla malo (ali nič) skrbi in veliko zadovoljstvo.

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.