Umivalniki

Kopalniški umivalniki, ki jih lahko ustvarite s DuPont™Corianom®

Umivalnik je pomemben del kopalniške opreme in v njegovi bližini postorimo veliko opravkov, povezanih z osebno higieno – nad njim si zjutraj umijemo zobe, ženske si nad njim nanesejo ličila, v kopalniškem umivalniku si umivamo roke … Zato v kopalnici, ki je takšna, kot mora biti, umivalnik res ne sme manjkati. Morda si mislite, da na svetu obstaja samo ena vrsta umivalnikov in da pri opremljanju kopalnice nimate velike izbire, a temu nikakor ni tako. Različnih vrst umivalnikov je skoraj toliko, kolikor je različnih slogov opremljanja stanovanja in gotovo lahko najdete takšnega, ki ustreza slogu vaše kopalniške opreme. Najboljši material za izdelavo umivalnikov za kopalnico je DuPont™Corian®.

DuPont™Corian® je material, ki je na tržišču že od poznih šestdesetih let prejšnjega stoletja. Najpogosteje se uporablja za kuhinjske in kopalniške elemente, stenske obloge, pulte in še kaj.

Zakaj bi se odločili za DuPont™Corian®?

Material ima kar precejšnje število lastnosti, ki ga razlikujejo od drugih materialov, ki se običajno uporabljajo v zgoraj omenjene namene, in ga postavljajo daleč pred njih. Za razliko od na primer granita je izdelke iz DuPont™Coriana® izredno enostavno očistiti – ponavadi zadoščata že krpa in topla voda z malo mila. Od granita ga ločuje tudi to, da se na njem ne morejo razmnoževati bakterije, saj ni spojev, kjer bi se lahko nabrala umazanija, poleg tega pa ni porozen in bakterije ne morejo prodirati vanj. Je izredno vzdržljiv, poleg tega pa za razliko od trdnih površin iz poliestra ni strupen. Ne povzroča alergij. Enostavno ga je vzdrževati, odporen je na poškodbe, manjše praske lahko odstranite kar sami. Nameščanje je hitro in preprosto. Umivalnike iz DuPont™Coriana® je mogoče dobiti v vseh možnih oblikah, pestra pa je tudi izbira barv. Te so lahko živahne ali bolj nevtralne, tako da material po videzu spominja recimo na granit in marmor. Izdelki iz DuPont™Coriana® so sicer v precej visokem cenovnem rangu, vendar se ravno zaradi dejstva, da s seboj prinašajo prihranek pri času in da pogosta menjava ni potrebna, nakup gotovo izplača.

Kopalniški umivalniki iz DuPont™Coriana®

Umivalniki za kopalnico, ki jih je najlaže narediti z DuPont™Corianom®, so štirih vrst.

Umivalniki pod pultom: Ti so v celoti potopljeni pod površino pulta ali pa so v vodoravni liniji z njo. Tak umivalnik je priročen, ker lahko razlito vodo ali druge tekočine enostavno preusmerite vanj. Problem je le v tem, da takšnega umivalnika ne morete namestiti na pult, ki za to ni dovolj trden. Dobro se na primer obneseta kamen in granit. Lahko pa je tudi vaš pult izdelan iz DuPont™Coriana®.

Umivalniki, ki so hkrati tudi pult: ti zagotavljajo gladek prehod iz pulta v umivalnik. Odlikuje jih moderen videz in čistoča, saj se ravno zaradi pomanjkanja spojev v njih ne more nabirati umazanija. Težava je lahko le v tem, da je tak umivalnik precej velik, zaradi česar je pulta okrog seveda manj. Tak umivalnik se bo odlično podal v kopalnico, kjer predmeti, kot so šamponi, zobne ščetke in podobno, niso na ogled, temveč so pred očmi obiskovalcev skriti tako, da so pospravljeni v omarice. V minimalistični kopalnici so ti umivalniki izredno dobrodošli, prav tisti, ki so nameščeni pod pult.

Umivalniki nad pultom: Obstajajo tudi umivalniki za kopalnico, ki so sicer v večini nameščeni pod površino pulta, vendar rob gleda čez pult. Slaba lastnost je ta, da razlite tekočine ne boste mogli pobrisati neposredno v umivalnik, dobra pa gotovo ta, da rob umivalnika tesno prekriva odprtino, ki je bila narejena za namestitev umivalnika. Tako ni mogoče, da bi se na kakšnem mestu, ki ga sicer ne vidite, nabirala voda in povzročala trajno škodo.

Umivalniki na pultu: Takšen umivalnik ima obliko sklede in je postavljen na pult. Je nekaj čisto posebnega, česar nima vsak, zato se bo na takšenm umivalniku gotovo ustavilo vsako oko. Še posebej, če je umivalnik elegantno zasnovan in se njegova barva ujema s prostorom, v katerem se nahaja.

Odkrijte ponudbo kopalniških umivalnikov v naši spletni trgovini

 

DuPont™Corian® je torej primeren za izdelavo različnih vrst umivalnikov. Kopalniški umivalniki, izdelani iz DuPont™Coriana®, so kakovostni in vam bodo služili še mnoga leta. Naj vas visoka cena ne odvrne. Prihranek pri času, enostavno vzdrževanje in odpornost na poškodbe so dejavniki, ki poskrbijo, da vam umivalnika po nakupu še zelo dolgo ne bo potrebno menjati.

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.